Buiten sporten

Protocol buiten sporten

Al een heel tijdje hebben we niet kunnen turnen. Omdat gymnastiek/turnen een binnensport is, mogen we naar verwachting pas op 1 september weer starten. Dit vinden wij erg jammer. Vanaf 29 april mogen kinderen tot en met 12 jaar en jeugd 13 tot en met 18 jaar, onder begeleiding, weer samen trainen in de buitenlucht. Volwassenen vanaf 19 jaar mogen vanaf 11 mei ook samen buiten trainen.

We hebben daarom een tijdelijke buitensportvariant ontwikkeld: conditie turnen. Waarbij we aandacht schenken aan conditie- en spieropbouw en de basisvormen van turnen. Dit kunnen we buiten aanbieden en we hebben daarvoor een mooie samenwerking gevonden met de voetbalclub Z.A.C. Wij mogen bij hen op het terrein onze conditie/turnlessen geven, zolang we nog niet in de zaal aan de slag mogen.

Alle lessen zijn op digitale inschrijving en hebben een maximaal aantal deelnemers van 15 personen.

Om op een verantwoorde manier te gaan sporten hebben we te maken met een aantal afspraken en richtlijnen. Daarom ligt hier voor u dit protocol verantwoord sporten, gebaseerd op de adviezen van NOC/NSF.
We hebben geprobeerd alles zo duidelijk en helder mogelijk uit te leggen in dit document.

Elke pagina is voor een verschillende doelgroep. Hierdoor is er wat herhaling, maar is de strekking voor eenieder duidelijk.
Heel veel plezier met sporten en pas op elkaar.

Mochten er vragen of opmerkingen zijn, kunt u terecht bij info@cgvspartazwolle.nl

CalibrisCalibris Kenniscentrum voor leren in de praktijk in Zorg, Welzijn en Sport.

Like ons op facebook!