Update: Sporten met Corona-maatregelen

Het Sparta protocol verantwoord sporten is aangepast op basis van de geldende landelijke maatregelen van 14 oktober 2020.

De laatste versie staat hier:

Protocol verantwoord sporten Sparta_versie 30 oktober

We vragen jullie allemaal het protocol goed te lezen en je te houden aan deze richtlijnen. Als we met elkaar alert zijn op het naleven van de afspraken kunnen we hopelijk blijven door sporten. 

Want we kunnen jullie melden dat gelukkig bijna alle leden weer aan het sporten zijn! Ook de 18+ leden kunnen nog steeds sporten met de aangepaste richtlijnen. 

Er is helaas nog steeds 1 uur wat nog niet is gestart; het kleuter-uur in de wipstrik. Dit heeft te maken met het schoonmaakrooster van de gemeente. We bieden wel een alternatief aan op maandagmiddag 17.00 in Sporthal Zwolle Zuid. 

We willen extra benadrukken, dat kinderen die verkouden zijn niet mogen sporten. Ook al mogen ze wel naar school, voor sporten geldt nog steeds de regel: bij klachten, blijf thuis! 

Zoals in het protocol ook te lezen is, vragen we iedereen zich goed te houden aan de aanwijzingen en regels van de verschillende accommodaties. Deze regels zijn gemaakt zodat het sporten kan blijven doorgaan. 

We hopen op alle medewerking. Dan sporten we veilig door!

❗️Start (sommige) turnlessen:

Aankomend maandag start officieel het nieuwe Sparta-turnseizoen. We hebben er veel zin in om (eindelijk) de lessen weer op te pakken!🤸‍♀️

Echter moeten we jullie helaas mededelen dat nog niet alle gymzalen vrijgegeven zijn. De gemeentezalen (van sport service Zwolle) zullen in elk geval tot 1 september nog gesloten zijn.

Aankomende maandag (24 augustus) kunnen alle leden op de volgende locaties WEL weer komen turnen:

  • Sporthal Zuid (Zwolle Zuid)
  • Calo Windesheim (16+ groep)

Tijdens de lessen moeten de leden zich wel aan het onderstaande protocol houden

Leden van de onze andere locaties krijgen na 1 september nader bericht wanneer zij hun lessen weer kunnen oppakken. Dit gaat om:

  • wipstrik (gymzaal Geert Grote school)
  • stadshagen (bewegingshuis)
  • G gym

We vinden het jammer dat niet al onze leden volgende week van start kunnen, maar helaas is het even niet anders.

We hopen jullie snel weer te zien!!💪🏼😁

Buiten sporten

Protocol buiten sporten

Al een heel tijdje hebben we niet kunnen turnen. Omdat gymnastiek/turnen een binnensport is, mogen we naar verwachting pas op 1 september weer starten. Dit vinden wij erg jammer. Vanaf 29 april mogen kinderen tot en met 12 jaar en jeugd 13 tot en met 18 jaar, onder begeleiding, weer samen trainen in de buitenlucht. Volwassenen vanaf 19 jaar mogen vanaf 11 mei ook samen buiten trainen.

We hebben daarom een tijdelijke buitensportvariant ontwikkeld: conditie turnen. Waarbij we aandacht schenken aan conditie- en spieropbouw en de basisvormen van turnen. Dit kunnen we buiten aanbieden en we hebben daarvoor een mooie samenwerking gevonden met de voetbalclub Z.A.C. Wij mogen bij hen op het terrein onze conditie/turnlessen geven, zolang we nog niet in de zaal aan de slag mogen.

Alle lessen zijn op digitale inschrijving en hebben een maximaal aantal deelnemers van 15 personen.

Om op een verantwoorde manier te gaan sporten hebben we te maken met een aantal afspraken en richtlijnen. Daarom ligt hier voor u dit protocol verantwoord sporten, gebaseerd op de adviezen van NOC/NSF.
We hebben geprobeerd alles zo duidelijk en helder mogelijk uit te leggen in dit document.

Elke pagina is voor een verschillende doelgroep. Hierdoor is er wat herhaling, maar is de strekking voor eenieder duidelijk.
Heel veel plezier met sporten en pas op elkaar.

Mochten er vragen of opmerkingen zijn, kunt u terecht bij info@cgvspartazwolle.nl

Jongenstrainer

Goed nieuws! We hebben een nieuwe jongenstrainer gevonden: Jordi! De jongenslessen zijn hierdoor wel verplaatst van donderdagmiddag naar dinsdagmiddag. Dit gaat per direct in, dus vanaf dinsdag 10 oktober zijn de jongenslessen op dinsdagmiddag (zie ook trainingstijden onder het kopje informatie).

CalibrisCalibris Kenniscentrum voor leren in de praktijk in Zorg, Welzijn en Sport.

Like ons op facebook!